Theme settings

Svileni Ima 89 proizvoda.

Podkategorije

  • Kashmir Svila

    Kašmir tepih je klasik među tepisima. Radi se o predivnim tepisima iz doline Kašmira. Kašmir tepisi očaravaju svojim fanstastičnim prikazom boja i površinom mekom kao svila. U našoj ponudi možete naći samo tepihe iz probranih malih kašmirskih manufaktura. Postoje tri motiva kašmirskih tepiha: tepisi sa poljskim motivima, tepisi sa prošaranim motivima i kašmir tepih sa medaljonom u sredini. Tepih iz Kašmira se uklapa u svaki ambijent. Svaki Kašmir tepih je unikat i kao i svi ručno rađeni tepisi može 2-3 %  odstupati od predviđene veličine. 

  • Ghom Svila

    Najveća značajka Ghom tepiha je visoka kvaliteta izrade i slikovitog motiva. Izrađeni su od visokokvalitetne strižene vune pa čak i od svile. Dok su kod izvornog Ghom tepiha često još najzastupljenije bež i svijetlo zelena boja, kod suvremenih su te boje zamijenjene tirkiznom. Iz regije Ghom su poznati takozvani slikoviti tepisi na kojima su oslikane scene iz svakodnevnog života i Kurana.

    Ghom tepisi su jako ravnomjerno izrađeni i posebno izdržljivi. Proizvodnja ovih tepiha podvrgnuta je veoma strogom nadzoru tako da ne dozvoljava nikakvo odstupanje od originalne veličine. Isto to važi i za tepihe od svile na kojima su pretežno predstavljeni motivi iz lova. Obod i motivi svilenih tepiha urađeni su najčešće od pamuka.

    (Svaki Ghom tepih je unikat i može 2-3 %  odstupati od predviđene veličine)

po stranici
Prikazuje 1 - 12 of 89 stavki
Prikazuje 1 - 12 of 89 stavki