Theme settings
Ghom Svila

Najveća značajka Ghom tepiha je visoka kvaliteta izrade i slikovitog motiva. Izrađeni su od visokokvalitetne strižene vune pa čak i od svile. Dok su kod izvornog Ghom tepiha često još najzastupljenije bež i svijetlo zelena boja, kod suvremenih su te boje zamijenjene tirkiznom. Iz regije Ghom su poznati takozvani slikoviti tepisi na k...

Najveća značajka Ghom tepiha je visoka kvaliteta izrade i slikovitog motiva. Izrađeni su od visokokvalitetne strižene vune pa čak i od svile. Dok su kod izvornog Ghom tepiha često još najzastupljenije bež i svijetlo zelena boja, kod suvremenih su te boje zamijenjene tirkiznom. Iz regije Ghom su poznati takozvani slikoviti tepisi na kojima su oslikane scene iz svakodnevnog života i Kurana.

Ghom tepisi su jako ravnomjerno izrađeni i posebno izdržljivi. Proizvodnja ovih tepiha podvrgnuta je veoma strogom nadzoru tako da ne dozvoljava nikakvo odstupanje od originalne veličine. Isto to važi i za tepihe od svile na kojima su pretežno predstavljeni motivi iz lova. Obod i motivi svilenih tepiha urađeni su najčešće od pamuka.

(Svaki Ghom tepih je unikat i može 2-3 %  odstupati od predviđene veličine)

Više

Ghom Svila Ima 12 proizvoda.

Prikazuje 1 - 12 of 12 stavki
Prikazuje 1 - 12 of 12 stavki