Theme settings
Orijentalni

Odabrani pravi perzijski tepisi iz različitih provincija Irana. Ovde možete naći posebne i predivne tepihe manje poznatih proizvođača. Pogledajte našu ponudu i otkrijte fascinantnu kulturu tepiha Perzije. 

Orijentalni Ima 446 proizvoda.

Podkategorije

 • Ziegler - Kazak

  Ovi veoma fino i čvrsto čvorani tanki tepisi su veoma uočljivi u Vašem stanu. Priuštite sebi nešto što privlači pažnju. Naručite svoj omiljeni primjerak još danas. Svi ručno rađeni tepisi mogu odstupati 2-3 % od predviđene veličine. 

 • Nomadski & Seoski

  Dobrodošli u svijet nomadskih tepiha. Ovdje možete naći izabrane tepihe koji su tkani tradicionalnom, stotinama godina starom nomadskom tehnikom. Ovi tepisi su izrađeni isključivo u malim obiteljskim manufakturama. Privlače pažnju svojim jedinstvenim prikazom boja i uljepšavaju svaki prostor. Ovi tepisi su vrlo otporni i takozvano neuništivi. 

 • Bukhara / Jaldar / Jaipur

  Ovi tepisi su veoma lijepi klasični tepisi iz turkmenistanskog dijela prednje Azije. Buchara tepih je prepoznatljiv po svom tipičnom motivu. Postoje dva Buchara motiva, jedan je jaldar koji predstavlja lijepu geometrijsku šaru a drugi je turkmen koji predstavlja tradicionalnu šaru. Buchara tepisi iz naše ponude velikim dijelom dolaze iz dijelova Pakistana koji su nekada pripadali Turkmenima. Visoko kvalitetna vuna daje ovom tepihu svilenkast sjaj i veoma meku površinu. Svaki Buchara tepih je unikatan i individualan te kao takav predstavlja rijetkost. Svi ručno rađeni tepisi mogu odstupati 2-3 % od predviđene veličine. Naši Buchara tepisi su tretirani isključivo biljnim prirodnim bojama.

 • Afganistanski

  Veoma lijepi izdržljivi tepisi iz Afganistana koji su ručno tkani u malim obiteljskim manufakturama od visokokvalitetne strižene vune. Boja u kojima su Afghan tepisi zastupljeni najčešće je žarko crvena s crnom. U nekim motivima nalazi se i boja prirodne vune. Ovi tepisi su izuzetno otporni i veoma laki za održavanje. Najviše dolaze do izražaja u prostorima za objed. Svaki od ovih tepiha je unikat što mu daje još veću posebnost. Kao i svi rukom rađeni  tepisi i ovi tepisi mogu 2-3 %  da odstupaju od predviđene veličine. Naši Afghan i Mauri tepisi tretirani su samo biljnim i prirodnim bojama.

 • Mir

  Mir tepisi su klasično ručno rađeni orijentalni tepisi iz Perzije i Indije, veoma kvalitetni i otporni. Nezamjenjiv motiv, veoma velika otpornost i dugovječnost su odlike ovog tepiha koji ispunjava sve želje. Ravnomjerno čvoranje dozvoljava proizvodnju tepiha sa istim rijetkim kombinacijama u različitim veličinama.

  Tražite li upravo takav Mir tepih?

  Galerija tepiha je pravo mjesto za Vas. Naručite još danas Vaš novi Mir tepih.

 • Herati
 • Bidjar

  U ovom odjeljku možete naći originalne Herati i Bidjar tepihe iz Irana i Indije. Izvorni Bidjar tepisi  tkaju se u iranskom gradu Bidjar kao i u okolnim selima koji su dio provincije Kirmanshah. Tepisi iz Bidjara danas su najomiljeniji na svijetu. Jako čvoranje kao i činjenica da se ovaj tepih djelomično tkaje od mokre vune čini ga nevjerojatno gustim i izrazito otpornim. Bidjar tepihe tkaju isključivo muškarci. Obod i šare su od pamuka a ostatak tepiha čini skupocjena kurdska planinska vuna. 

  Indijski Bidjar tepisi rade se u različitim kvalitetama u indijskim tvornicama, naravno ručno. Indijski Bidjar tepisi su znatno povoljnija varijanta. Slike kojima su predstavljene kategorije samo su primjeri različitog dizajna.

  Svaki Bidjar i Herati tepih je unikat i samim tim individualan je i jedinstven. Svi ručno rađeni tepisi mogu 2-3 %  odstupati od predviđene veličine. Naši Bidjar i Herati tepisi su tretirani isključivo biljnim prirodnim bojama.

 • Keshan Tepisi

  Keshan je naziv jedne poznate vrste perzijskih tepiha, poznat i kao Keschan, Kashan, i Kaschan. Kaschan se nalazi u centralnom dijelu Irana na staroj ulici karavana. Kao i kod većine orijentalnih tepiha okolina je „dala“ ime ovim tepisima. Perzijski tepisi  ubrajaju se u najbolje orijentalne tepihe i imaju izričito dug životni vijek. Izrađuju se ručno, veoma kvalitetno sa velikim brojem čvorova po kvadratnom metru. Vuna, pamuk, svila itd. najbolje kvalitete  obrađuju  se u ovim tepisima. Dizajn se razlikuje  ovisno od mjesta počevši od klasičnih medaljona pa sve do lovačkih scena i skupocjeno čvoranih ljubavnih priča. Perzijski tepisi su  obojeni prirodnim biljnim bojama.

 • Mashad
 • Sarough

  Sarough je naziv jedne poznate vrste perzijskih tepiha. Kao i kod većine orijentalnih tepiha  okolina je „dala“ ime ovim tepisima. Perzijski tepisi se ubrajaju u najbolje orijentalne tepihe i imaju veoma dug životni vijek. Izrađuju se ručno, veoma kvalitetno s velikim brojem čvorova po kvadratnom metru. Vuna, pamuk, svila itd.  Najbolje kvalitete  obrađuju se u ovim tepisima. Dizajn se razlikuje  ovisno od mjesta počevši od klasičnih medaljona pa sve do lovačkih scena i skupocjeno čvoranih ljubavnih priča. Persijski tepisi su obojeni prirodnim biljnim bojama.

 • Kineski
 • Moud

  Moud ili Mud izvorno dolazi iz regije Kain i Birdjand u provinciji Chorrassan. Veoma dobra prerada i visokokvalitetni materijali čini ove tepihe veoma traženim. Zahvaljujući njegovim lijepim šarama i velikoj izdržljivosti, Mud je idealan tepih za dnevne boravke i prostorije za objed. U ponudi su tri klašične varijante: Moud sa središnjim medaljonom, prošarani Moud  i Moud sa poljskim motivima. 

 • Različiti Indijski Tepisi

  Odabrani pravi Indijskii tepisi iz različitih provincija Indije. Ovdje možete naći posebne i predivne tepihe i od manje poznatih proizvođača. Pogledajte našu ponudu i otkrijte fascinantnu kulturu tepiha Indije. 

 • Različiti Iranski Tepisi

  Избрани истински ирански килими от различни провинции на Иран. Тук можете да намерите специални и красиви килими от по-малко известни производители. Разгледайте нашите предложения и открийте очарователната култура на килимите от Иран.

po stranici
Prikazuje 25 - 36 of 446 stavki
Prikazuje 25 - 36 of 446 stavki